Един от обитателите на жилищен блок в Русе си е направил

...
</TD
>Един от обитателите на жилищен блок в Русе си е направил
Коментари Харесай

Незаконен котел за прано отопление тормози цял блок в Русе

Един от жителите на жилищен блок в Русе си е направил самичък казан за парно отопление в избено помещение. За това алармираха съседи на мъжа.

Те описват, че от вентилацията на баните им излиза пушек, цялото стълбище мирише на дим и от години се пробват, благодарение на институциите, да принудят своя комшия да отстрани самоделното котелно.

Блокът се намира в русенския квартал " Чародейка ". Хората там се тормозят и от градивните промени, тъй като панел на първия етаж е бил продупчен, с цел да стигне инсталацията до жилището на въпросния комшия.

" Основният проблем, съгласно нас, е, че има дълъг водоравен път от кюнци, където димните газове се охлаждат и не могат да поемат нагоре. Трябва да преминат 8 етажа по комините. Задържат се тежките газове и влизат в баните и холовете на всеки от нас ", споделя един от съседите.

Напрежението измежду съседите ескалира и в един миг се стига дори до пердах, споделят те, написа NOVA.

От общината в Русе обявиха, че е направена инспекция, формирана е административна кореспонденция по рекомендация на РДНСК, които споделят, че котелът е противозаконен градеж. Издадена е заповед на кмета за премахването му. Тя обаче е обжалвана от притежателя. Очаква се решението на Административния съд. Ако и то не е в интерес на живеещите в блока, те ще търсят решение по частен правосъден път.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР